Tilbage til presentationen

Fra noveller

Brændeskuret
af Sigrid » søn jul 01, 2012 16:48
Inspireret af en chat her på siden for snart et par uger siden, har jeg skrevet en novelle, der som titlen antyder :D , foregår i et brændeskur. Den er dog blevet noget længere end jeg egentlig havde tænkt mig, så her kommer første del og resten kommer så når jeg på et tidspunkt har fået det skrevet.Hun gik, meget ulig normalt, hvor hun gik energisk til med lange skridt, forsigtigt, nærmest prøvende rundt på den store naturgrund. Det var som om hvert skridt var en prøvelse og som om hun ikke vidste, hvad der gemte sig af ubehageligheder, næste gang hun satte foden på jorden. Med cowboyshorts og en stramtsiddende T-shirt der fremhævede hendes ynder, og det lange let krøllede kastanjebrune hår, let duvende i den milde vind, lignede hun en helt almindelig kvinde i 30`erne. Hendes adfærd virkede dog hektisk og nervøs. Hun bed sig let i læben, kørte fingrende febrilsk gennem sit hår og virrede med hovedet. Derefter var det som hun tog mod til sig, i hvert fald blev hendes skridt mere målrettede og hendes spejden mere intens. Snart nåede hun til nogle piletræer og efter opmærksomt at havde både set og lyttet efter om der var nogen i nærheden, tog hun en dyb indånding, fandt en saks frem og klippede nogle grene af det ene træ. Hun kiggede vurderende på dem og slog ligesom prøvende ud i luften med dem, hvorefter hun skuttede sig, og sank en klump.

Hun tog sig i tanker til sin jeansbeklædte bagdel og faldt i staver. De havde fundet at en ødegård i Sverige, var det ideelle sommerferie sted, for bare de to, hvor de kunne nyde hinanden, naturen og stilheden, i 3 dejlige sommeruger. Romantisk uden tv og alt for mange andre moderne bekvemligheder. Det var da også forløbet over alt forventning lige i starten. God tid til hinanden, dejlige badeture til den store sø i nærheden, hyggelige gåture og bare fred og ro. Men allerede efter et par dage var hun begyndt at kede sig, savnede byens leben, shoppeturene med veninderne, og serierne i fjernsynet. Hun blev mere og mere irritabel, mopset og urimelig. Svarede ham ofte snerrende og med enstavelsesord, bebrejdede ham snart sagt alt, fra vejret, til antallet af myg. Han forblev dog som altid rolig og positiv. Grinte lidt af hendes udbrud og når det blev for slemt fik hun en tydelig advarsel, ledsaget af et par hårde klask i enden, og et par enkelte gange, når grænsen for alvor var overtrådt, en regulær endefuld over hans knæ. Det fik hende til at falde til ro for en stund, men allerede efter et par timer, var hun sur og urimelig igen og plagede om at de skulle tage hjem og så måske kunne finde en billig rejse sydpå.

I morges var det hele så kulmineret, med hendes råben og skrigen, smækken med døren og sparken ud efter ham. Da havde han fået nok, hun kunne næsten ...

Resten af novellen kan kun ses af registrerede brugere

Gå til Tilmeld (Opret profil i Klub-SUK)

Tilbage til presentationen